Termeni și condiții

Datorită actualizărilor tehnologice și schimbărilor legislative, acest document trebuie să fie revizuit, din când în când, de către noi. Prin urmare, solicităm utilizatorilor să ia cunoștință de acest document – Termeni și Condiții de Utilizare – înainte de fiecare vizită, pentru a fi la curent cu toate schimbările și amendamentele apărute.

Introducere

Acest site este proprietatea BERGSON INTERNATIONAL S.R.L., denumită mai departe academiademediu.ro. Informația disponibilă pe acest site se vrea a fi cât se poate de corectă.

Cu toate acestea, nu putem garanta pentru corectitudinea informației. Astfel că nu ne asumăm nicio responsabilitate pentru vreo greșeală din conținutul acestui site.

Declarațiile făcute pe acest site au fost făcute în concordanță cu cunoștințele și convingerile noastre. Cu toate acestea, rezultatele finale pot diferi în mare măsură de declarațiile inițiale, deoarece depind de un grup de factori de natura competițională și macroeconomică care sunt în unele cazuri foarte dificil de actualizat constant pe acest site.

Accesând acest site, acceptați fără nicio restricție sau rezervă următorii Termeni Generali de Utilizare a Site-ului pe care îi puteți vizualiza sau tipări.

Termeni generali de folosire a site-ului

Legea drepturilor de autor

Paginile site-ului nostru sunt protejate de legea drepturilor de autor. În particular, orice reproducere, adaptare, traducere, stocare sau procesare în alte media, incluzând stocarea și procesarea prin mijloace electronice se bucură de copyright. Orice utilizare parțiala sau integrală va necesita acordul prealabil în scris din partea academiademediu.ro. Atât conținutul cât și structura site-ului sunt protejate de legea drepturilor de autor. Orice reproducere a informațiilor sau datelor, în particular folosirea textelor sau imaginilor de produse (cu excepția materialelor de presa) necesită acordul nostru prealabil țn scris. Drepturile de folosință ale imaginilor se pastrează atunci când imaginile sunt adăugate automatic sau manual într-o arhivă.

Mărci înregistrate

Logo-ul și tot conținutul grafic aflat pe aceste pagini sunt mărci înregistrate ale partenerilor adiționali, co-partenerilor, membrilor și reprezentanților legali. Orice abuz sau utilizare neautorizată ale acestor mărci sunt interzise ți constituie încălcări ale legii mărcilor, legii dreptului de autor și a altor legi ale proprietății intelectuale și ale concurenței neloiale.

Renunțarea la drepturi ale părților terțe ale websitului

Paginile acestui website conțin linkuri (“hyperlinkuri”) către alte websituri care sunt administrate de părți terțe și ale caror conținuturi nu sunt cunoscute companiei noastre. academiademediu.ro permite doar accesul către aceste situri, dar nu iși asumă nicio responsabilitate pentru conținutul acestora. Linkurile noastre către websiturile părților terțe sunt menite să vă faciliteze navigarea. Formulările de pe siturile redirecționate nu ne aparțin. Nu ne identificăm cu niciun fel de conținut de pe paginile de website ale părților terțe. În particular, nu ne asumăm nicio răspundere pentru încălcările prevederilor legale sau pentru încălcările drepturilor parților terțe.

Administratorii websiturilor la care se ajunge prin redirecționarea de pe acest website sunt exclusiv responsabili de conținutul acestor pagini, de asemenea de produsele puse în vânzare sau de comenzile relaționate, de orice tip.

academiademediu.ro nu își asumă responsabilitatea pentru nicio încălcare a legii dreptului de autor, a legii mărcilor sau a drepturilor proprietății intelectuale sau personale care se pot produce pe o pagină accesată printr-un hyperlink. În cazul unei comenzi sau unei declarații legale de orice fel, se încheie un contract între utilizator și administratorul websitului respectiv sau între utilizator și alta parte legală sau persoană instruită în această privință, fără nicio relaționare între Autor și utilizator. Vă rugăm să consultați termenii legali și condițiile de utilizare de pe websitul redirecționat.

General Disclaimer

Orice responsabilitate Autor pentru prejudiciile survenite in urma utilizarii acestui website – fara a tine seama de cauzele legale, inclusiv ofensele – este limitata la prejudiciile cauzate cu buna stiinta sau prin neglijenta grava. In aceeasi masura, responsabilitatea obligatorie Autor fata de incalcarile contractuale, totalitatea reclamatiilor va fi limitata la prejudiciile previzibile. Acest lucru nu va afecta responsabilitatea in privinta legii Responsabilitatilor Produsului sau in alte garantii oferite anterior. Deasemenea, limitarile responsabilitatilor mai sus mentionate nu se aplica in cazul vatamarilor corporale, atentarii la viata sau sanatatea unei persoane.

academiademediu.ro se angajzeaza sa nu permita intruziunea virusilor pe websit, pe de alta parte, nu poate asigura absenta totala a virusilor. Drept urmare, recomandam o atentie deosebita pentru protectia impotriva virusilor (ex: prin scanare) inainte de descarcarea de date si documente de pe website.

academiademediu.ro nu raspunde de greselile sau erorile serviciilor oferite pe website, independente de responsabilitatile sale, nici de validitatea acestora.

Prevederi și declarații

Prevederile si declaratiile de pe acest website au fost incheiate in concordanta cu misiunea si principiile noastre. Cu toate acestea, rezultatele actuale obtinute de Autor pot sa difere considerabil fata de aceste prevederi si declaratii deoarece depind de o serie de factori de natura macroeconomica si competitiva, care sunt, in unele cazuri, independente de controlul academiademediu.ro. Fara a aduce prejudicii obligatiilor legale prin amendarea prevederilor si declaratiilor, academiademediu.ro nu urmareste sa actualizeze toate prevederile si declaratiile continute de acest website.

Produsele și Serviciile prezentate

Produsele prezente pe acest website sunt exemple de produse sau servicii ale companiei. Imaginile folosite au scop de prezentare.

Politici de confidentialitate

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii politica de confidentialitate. Pentru orice informatii suplimentare folositi adresa de mail: info@academiademediu.ro

Politica de livrare

Prin achizitionarea unui curs prin platforma noastra de e-learning, beneficiati de accesul nelimitat la materialele documentate in format video, text, lectii, teste online, disponibile in contul dvs. de cursant, pe platforma.

 • La plata prin card – cursurile apar instant in contul dumneavoastra de cursant pe platforma;
 • La plata prin transfer bancar – cursurile apar in cont in 24 h de la confirmarea inregistrarii platii.

Prin drepturile de autor detinute, este strict interzisa duplicarea materialelor, distribuirea sau revanzarea acestora in orice fel.

Politica de retur

Dreptul de denunțare unilaterală

OUG 34/2014 Art. 9. – (1): condițiile și modalitățile de exercitare a dreptului de denunțare unilaterală, pentru cazurile prevăzute în prezenta ordonanță, sub forma clauzei următoare: “Consumatorul are dreptul să notifice în scris comerciantului că renunță la cumpărare, fară penalități și fară invocarea unui motiv, în termen de 14 zile lucrătoare de la primirea produsului său, în cazul prestărilor de servicii, de la încheierea contractului”.

OUG 34/2014 Art. 14. – (1): “Consumatorul returnează produsele fară întârziere nejustificata și în decurs de cel mult 14 zile de la data la care acesta a comunicat comerciantului decizia sa de retragere din contract în conformitate cu art. 11. Termenul este respectat dacă produsele sunt trimise înapoi de consumator înainte de expirarea perioadei de 14 zile.”

OUG 34/2014 Art. 14. – (3): Clientul este direct responsabil de diminuarea valorii produselor, ce rezultă din manipularea sau utilizarea acestora pe toată perioada în care s-au aflat în posesia sa, altele decât cele necesare pentru determinarea naturii, calităților și funcționarii produselor.

OUG 34/2014 Art. 16. – (m): “Sunt exceptate de la dreptul de retragere prevăzut la art. 9-15 în ceea ce priveşte contractele la
distanţă şi contractele în afara spaţiilor comerciale următoarele:”

 • (m.): “furnizarea de conţinut digital care nu este livrat pe un suport material, dacă prestarea a început cu acordul prealabil expres al consumatorului şi după ce acesta a confirmat că a luat cunoştinţă de faptul că îşi va pierde dreptul la retragere.”

Mai multe detalii despre OUG 34/2014 regăsiți aici.

Beneficiarul are dreptul de a solicita restituirea contravalorii cursurilor comandate si achitate, iar Furnizorul se obliga sa restituie integral sumele incasate, numai in situatia in care nu a inceput parcurgerea cursurilor (lectiilor) contractate, prin activarea datelor de acces pe platforma e-learning. Deasemenea, in cazul emiterii unor documente digitale care atesta calitatea de cursant sau inceperea cursului, sau a oricaror tipuri de documente ce decurg din calitatea de cursant, nu se va restitui taxa de curs.

 • Pentru comenzile platite prin Transfer bancar avem nevoie sa ne transmiteti un cont IBAN in care se va efectua transferul;
 • Pentru comenzile Platite cu cardul suma va fi returnata pe acelasi card utilizat la tranzactionare;

Solicitarile de returnare se fac in decurs de 14 zile, daca se indeplinesc conditiile de mai sus, mentionate la Politica de retur.
Restituirile se fac in decurs de 14 zile de la acceptarea returului.

Daca doriti sa returnati o comanda, va rugam sa completati Formularul de retur accesibil aici.

Politica de confidențialitate

Conform cerintelor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata, academiademediu.ro isi asuma obligatia de a folosi numai in scopurile specificate si in conditii de siguranta, datele personale pe care clientii trebuie sa le ofere. Deasemenea aveti dreptul de acces si interventie asupra datelor colectate. Aveti dreptul sa va opuneti prelucrarii datelor cu caracter personal si sa solicitati stergerea datelor cu exceptia situatiilor prevazute de lege. Pentru asta, puteti adresa o cerere scrisa, datata si semnata la adresa: Str. V. Micle nr.22, bl.M5, Sc.A, Ap.32, Sector 1, Bucuresti.

Scopul colectarii datelor este: pentru confirmarea comenzilor, pentru emiterea facturilor, pentru livrarea produselor, pentru informarea utilizatorilor/clientilor privind evolutia si starea comenzilor, pentru evaluarea produselor, pentru reclama, marketing si publicitate, pentru a imbunatatii relatia cu clientul.

academiademediu.ro nu incurajeaza SPAM-ul, nu furnizeaza, nu vinde si nu ofera catre terti adresele de e-mail obtinute prin intermediul site-ului. Orice utilizator care a furnizat explicit adresa sa de email pe site-ul academiademediu.ro poate cere stergerea acesteia din baza noastra de date.

Datele cu caracter personal pot fi furnizate catre organe abilitate ale statului ( politie, parchet, instante judecatoresti, …) in limitele prevederilor legale si in baza unor cereri expres formulate.

Datele solicitate

Conform cerintelor Regulamentului General pentru Protectia Datelor (GDPR – General Data Protection Regulation (EU) 2016/679 pentru prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date, academiademediu.ro are obligatia de a administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizati.Site-ul academiademediu.ro este operat de societatea BERGSON INTERNATIONAL S.R.L., cu sediul in Str. V. Micle nr.22, bl.M5, Sc.A, Ap.32, Sector 1, Bucuresti, inscrisa in Registrul Comertului cu numarul J40/9355/2010, CUI RO27447630. academiademediu.ro este un operator al datelor cu caracter personal pe care dvs. (persoana vizata) ni le transmiteti.

De ce avem nevoie de date

Avem nevoie de datele dvs. cu caracter personal pentru a va putea furniza Serviciile, cu urmatoarele scopuri:

 • Pentru prelucrarea comenzii si furnizarea produselor si serviciilor dorite;
 • Pentru evaluarea produselor si serviciilor pe care vi le furnizam;
 • Pentru a va oferi acces la functionalitatile site-ului in calitate de utilizator inregistrat;
 • Pentru administrarea site-ului;
 • Pentru analiza si imbunatatirea site-ului, a ofertei comerciale si a publicitatii pe care o desfasuram;
 • Pentru a va oferi posibilitatea de a participa la concursuri, promotii, noutati;
 • Pentru a va transmite mesaje non-comerciale sau de tip administrativ (privind schimbari in site, contul de utilizator, etc);
 • Pentru a va transmite oferte, promotii, mesaje publicitare si de marketing privind activitatea academiademediu.ro , in cazul in care v-ati exprimat acordul in acest sens.

Ce vom face cu datele

Datele dvs. cu caracter personal sunt prelucrate la sediul societatii. Gazduirea si stocarea datelor dvs. au loc pe teritoriul Romaniei. Putem furniza datele dvs. cu caracter personal altor companii cu care ne aflam in relatii de parteneriat, dar numai in temeiul unui angajament de confidentialitate din partea acestora si numai in scopurile mentionate in acest document. Informatiile solicitate in cazul platilor online intra sub incidenta conditiilor de utilizare a procesatorilor de plati, iar academiademediu.ro nu va solicita si nu va stoca niciun detaliu referitor la cardul dumneavoastra. Vom dezvalui informatii daca acest lucru este justificat in scopul de a ne proteja impotriva fraudelor, a ne apara drepturile sau proprietatea. De asemenea, este posibil sa fie necesar sa dezvaluim informatiile dvs. pentru a ne conforma obligatiei legale de a raspunde la cererile legale ale autoritatilor. Datele dvs. cu caracter personal vor fi comunicate doar atunci cand consideram, cu buna credinta, ca avem obligatia de a face acest lucru in conformitate cu legea.

Cat timp pastrăm datele

Vom stoca informatiile dvs. atat timp cat ni se cere prin lege. Daca nu exista nicio cerinta legala, le vom stoca doar atat timp cat este necesar pentru a va putea oferi serviciile noastre. Pe baza unei solicitari trimise catre academiademediu.ro prin email la adresa info@academiademediu.ro sau utilizand optiunile disponibile in contul de utilizator de pe site, ne puteti solicita anularea contului de utilizator si stergerea sau anonimizarea datelor. Orice date cu caracter personal pe care le detinem in scop de marketing le vom pastra pana in momentul in care ne anuntati ca nu mai doriti sa primiti aceste informari.

Care sunt drepturile dvs.

In cazul in care considerati ca orice date cu caracter personal ale dvs. pe care noi le detinem sunt incorecte sau incomplete, aveti posibilitatea sa solicitati consultarea, rectificarea sau stergerea acestor informatii. Ne puteti contacta in acest sens prin email la adresa info@academiademediu.ro. In cazul in care doriti sa reclamati modul in care am gestionat datele dvs., va rugam sa ne contactati prin email. Vom analiza reclamatia dvs. si vom colabora cu dvs. pentru rezolvarea problemei.

Politica de cookies

Prin navigarea pe website-ul academiademediu.ro va exprimati acordul cu privire la folosirea datelor stocate de cookies, acesta fiind un acord în sensul articolului 4 (51) din Legea nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private în sectorul comunicatiilor electronice.

“Internet Cookie” (termen cunoscut si ca “browser cookie” sau “HTTP cookie” sau pur si simplu “cookie”) este un fisier de mici dimensiuni, format din litere si numere, care va fi stocat pe computerul, terminalul mobil sau alte echipamente ale unui utilizator de pe care se acceseaza internetul. Cookies se instaleaza în cazul în care se accepta navigarea pe site, fiind o legatura între utilizatorul browserului si website.

Utilizatorii îsi pot configura browserul sa respinga fisierele cookie. De asemenea, puteti seta browserul dumneavoastra sa blocheze cookies sau sa afiseze o notificare de avertizare înainte ca un cookie sa fie stocat pe calculatorul dumneavoastra. Dezactivarea si refuzul de a primi cookies pot face anumite sectiuni / pagini impracticabile sau dificil de vizitat.

Acest website este administrat de BERGSON INTERNATIONAL S.R.L., ce garanteaza angajamentul de a respecta si proteja intimitatea dumneavoastra online.

Google analytics

Acest website utilizeaza Google analytics, un serviciu de analiza web oferit de Google, Inc. ( “Google”). Google analytics utilizeaza “cookie-uri”, care sunt fisiere text plasate pe computerul dumneavoastra, pentru a ajuta site-ul sa analizeze modul de utilizare a paginilor. Informatiile generate de cookie-uri despre utilizarea site-ului vor fi transmise si stocate de Google pe serverele din Statele Unite ale Americii. Prin utilizarea anonimatului IP, Google va trunchia adresa IP pentru statele membre ale Uniunii Europene, precum si pentru alte parti la acordul privind Spatiul Economic European înainte de transmiterea catre si stocarea în SUA. Numai în cazuri exceptionale, adresa IP complete poate fi trimisa si scurtata de catre serverele Google din SUA.

În numele operatorului acestui website, Google va utiliza aceste informatii pentru a analiza utilizarea de catre dvs. a site-ului, pentru a compila rapoarte privind activitatile site-ului web pentru operatorii site-ului, precum si de a oferi servicii suplimentare pentru operatorul acestui site în legatura cu utilizarea site-ului si a internetului. În acest scop, Google utilizeaza pseudonime. adresa IP trimisa de catre browser-ul dvs. prin intermediul Google analytics nu va fi asociata cu alte date detinute de Google.

Google Tag Manager

Acest website utilizeaza Google Tag Manager. Google Tag Manager este o solutie operata de Google Inc., care permite gestionarea etichetelor utilizate de site în scopuri de marketing, utilizand o interfata. Instrumentul Google Tag Manager, în sine, (prin care se implementeaza etichetele) este un domeniu care nu utilizeaza cookie-uri si care nu înregistreaza date cu caracter personal. Instrumentul poate activa anumite etichete, care, în nume propriu pot înregistra date în anumite circumstante. Google Tag Manager nu va avea acces la aceste informatii. În cazul în care înregistrarea datelor a fost dezactivata pe domeniul sau nivelul modulului cookie, aceasta setare va ramane în vigoare pentru toate etichetele de urmarire puse în aplicare prin Google Tag Manager.

Securitatea datelor

Exista diverse masuri tehnice si organizatorice pentru a asigura securitatea datelor dvs. personale împotriva manipularii, pierderii, distrugerii, accesarii de catre persoane neautorizate, în mod accidental sau/si intentionat.

Daca aveti întrebari privind prelucrarea datelor dumneavoastra cu caracter personal, va rugam sa ne contactati la adresele de email de mai jos.

La cerere, veti fi informati în scris si în conformitate cu legislatia în vigoare, privind datele cu caracter personal pe care le colectam prin intermediul paginilor noastre web.

Link-uri către alte pagini web

Desi pagina noastra de web contine link-uri catre alte pagini web, nu raspundem pentru strategiile de protejare a informatiilor sau pentru continutul altor pagini web.

Notificare privind modificările

Orice modificare privind protectia datelor va fi postata pe acesta pagina precum si în alte locatii pe care le consideram adecvate.

In momentul in care ati ales sa accesati site-ul nostru, precum si anumite servicii, aplicatii, diverse unelte online sau mesaje, trebuie sa stiti ca acestea ar putea utiliza cookie-uri proprii sau din partea tertilor, pentru o experienta mai intensa, mai rapida si totodata mai sigura pentru navigare pentru dumneavoastra ori ca facilitate pentru furnizorii de publicitate. Intrucat multi utilizatori asociaza cookie-urile cu virusii ori cu publicitatea mascata, ar trebui sa stim insa ce sunt acestea si la ce folosesc.

Ce este un cookie?

Un cookie este o informatie de mici dimensiuni, care apare pe ecran sub forma unui scurt text sau mesaj plasat pe hard-disk-ul utilizatorului de Internet. Acesta este generat de un server de pagini web, care este de obicei chiar computerul de pe care opereaza un anumit site. Informatia continuta de cookie este programata de acest server si este folosita, mai apoi, ori de cate ori utilizatorul fooseste site-ul ori site-urile gestionate de acesta. Simplificat, un cookie este ca o cartela de acces, cu datele de identificare ale utilizatorului, care anunta serverul ori site-ul gestionat de acesta ori de cate ori ati revenit pe o anumita pagina.

Cum arată un cookie și când au apărut cookie-urile?

Forma tipica dupa care recunoastem un cookie este ca o adresa catre un centru de servicii de mail, de cele mai multe ori cu terminatia „.txt”, extensia specifica a fisierelor text. Ca o scurta istorie, putem spune ca termenul de cookie pentru Internet a fost dezvoltat in urma cu aproximativ zece ani, de catre compania americana Netscape Communications. Cuvantul “cookie” deriva din sintagma “magic cookie”, un termen din limbajele de programare care descrie o portiune de informatie distribuita intre diverse sectiuni software. Alegerea cuvantului „cookie” pentru acest gen de unelte se pare ca provine chiar din traditia americana de a impartasi prajiturele si dulciuri vizitatorilor in momentele speciale.

Care este scopul cokie-urilor?

La modul concret, cookie-urile realizeaza o interactiune mai rapida intre utilizatori si diferite site-uri. Fara aceste instrumente aparent banale, ar fi foarte greu pentru un anumit site sa permita unui utilizator sa faca in voie cumparaturi de pe paginile sale ori sa isi aminteasca preferintele si detaliile de inregistrare la urmatoarea sa vizita. Prin urmare, utilizarea cookie-urilor in acest caz nu face decat sa salveze timpul si banii utilizatorilor, facand totodata experienta navigarii mai eficienta si mai placuta. De multe ori, site-urile folosesc cookie-urile pentru a colecta date demografice despre propriii utilizatori. De asemenea, cookie-urile permit site-urilor sa aiba o evidenta cat mai apropiata de realitate asupra profilului si obiceiurilor consumatorilor, in vederea realizarii unor oferte de produse cat mai tintite pentru acestia. In acest mod, pe pagina de navigare a utilizatorilor vor aparea mesajele publicitare care i-ar putea interesa direct, targetate in functie de informatiile colectate anterior.

De câte feluri sunt cookie-urile

Trebuie stiut faptul ca nu toate cookie-urile sunt la fel. Astfel, avem cookie-uri de sesiune sau temporare, cookie-uri permanente si cookie-uri flash.

Cookie-urile de sesiune

Cookie-urile care sunt stocate in memoria calculatorului ori dispozitivului de acces la Internet doar pe perioada unei sesiuni de navigare pe o anumita pagina sau site, se sterg automat de pe computer, in momentul inchiderii browserului. De obicei, aceste cookie-uri stocheaza o identitate a fiecarei sesiuni, neidentificabila personal de catre utilizator, permitandu-i acestuia sa navigheze de la o pagina la alta fara a avea nevoie sa se logheze in permanenta.

Cookie-urile permanente

Acestea sunt cookie-urile stocate pe calculatorul utilizatorului si care nu se dezactiveaza in momentul inchiderii browser-ului utilizat. Astfel, cookie-urile permanente pot retine preferintele utilizatorului inregistrate deja pentru un anumit site, permitand ca acestea sa fie folosite in cadrul urmatoarelor sesiuni de browsing. De asemenea, ele pot fi folosite pentru identificarea utilizatorilor astfel incat site-urile sa poata analiza preferintele utilizatorilor pe paginile lor pentru a veni mai usor in intampinarea acestora. Acestea pot oferi in orice moment informatii privind numarul de utilizatori, timpul mediu petrecut pe o anumita pagina, fiind de un real ajutor in stabilirea performantelor generale reale ale unui site. Acest tip de cookie-uri sunt configurate de asa natura incat sa poat a urmari preferintele urilizatorilor in cadrul unor perioade de timp indelungate.

Cookie-uri flash

In cazul in care aveti instalat programul adobe Flash pe calculatorul dumneavoastra (iar cele mai multe dispozitive il au), e posibil sa aveti stocate si mici fisiere cu continut Flash, precum videoclipurile. Acest gen de fisiere sunt cunoscute si ca Local Shared Objects (LSOs) sau cookie-uri Flash. Acestea pot fi folosite in acelasi scop ca si cookie-urile obisnuite, numite si cookie-uri HTTP. Totodata, cookie-urile Flash pot face copii de rezerva pentru datele retinute de un cookie obisnuit. Astfel, in momentul in care veti sterge cookie-urile din setarile browserului, cele Flash nu vor fi afectate. Astfel, un site care a folosit acest gen de cookie la un moment dat te va recunoaste la urmatoarea ta vizita daca datele tale au fost stocate de acest fisier. Cu toate acestea, puteti controla actiunea cookie-urilor Flash iar site-ul oficial al companiei adobe ofera instrumente de control, detectare si stergere a acestora de pe calculatorul dumneavoastra.

Sintetizand, scopurile pentru care pot fi folosite cookie-urile sunt urmatoarele:

 • pentru stabilirea performantei unui site;
 • pentru analiza numarului de vizitatori;
 • pentru geotargetarea informatiei;
 • pentru inregistrare;
 • pentru publicitate si pentru furnizorii serviciilor din acest domeniu.

Sunt cookie-urile periculoase?

Asemanate de cele mai multe ori cu virusii, cookie-urile nu sunt decat mici fisiere text. Acestea nu sunt nici macar programe de computer si nu pot fi percepute drept coduri de programare. De asemenea, cookie-urile nu sunt folosite pentru raspandirea virusilor iar versiunile moderne ale unor browsere precum Microsoft Internet Explorer sau Netscape permit utilizatorilor sa seteze propriile valori ale numarului de cookie-uri acceptate pe un calculator. Desi sunt stocate pe unitatea hard-disk, cookie-urile nu pot accesa continutul acesteia. Prin urmare, nu trebuie sa va faceti griji ca un cookie poate citi datele salvate pe hard-disk-ul dumneavoastra sau sa transmita cuiva userul si parola de la casuta de email. Acestea nu fac decat sa stocheze si sa transmita mai departe datele pe care le inregistreaza in momentul accesarii unui site bine stabilit.

De asemenea, un server nu poate seta un cookie sa actioneze pe un alt domeniu decat cele mai sus enuntate. In ciuda acestui fapt, utilizatorii s-ar putea sa gaseasca pe calculatorul lor si cookie-uri de pe site-uri pe care nu le-au vizitat niciodata. De obicei, acestea sunt trimise de catre companii care vand publicitate pe Internet catre alte site-uri. Prin urmare, nu este exclus ca informatiile privind comportamentul navigatorilor sa fie transmise catre acestea de site-urile vizitate, uneori chiar fara consimtamantul utilizatorilor. Iar acesta a devenit cam principalul motiv pentru care utilizatorii au ajuns sa respinga cookie-urile.

Cum scap de cookie-uri?

De obicei, putem seta browserul nostrum de Internet sa accepte orice tip de cookie-uri sau sa accepte cookie-uri de pe anumite site-uri. Pe de alta parte, acest lucru poate crea anumite dezavantaje, intrucat, daca nu sunteti inregistrati pe un anumit site, nu veti putea posta comentarii, spre exemplu. Trebuie stiut insa ca toate versiunile moderne ale browserelor internet au setari pentru cookie-uri. Acestea le puteti gasi in sectiunea „Options” sau „Preferences” din meniul browserului. Pentru a intlege aceste setari, puteti accesa si optiunea „Help” a fiecarui browser sau puteti accesa cateva link-uri si informatii utile pentru „Cookie settings” din Internet Explorer versiunile 5,6,7,8, 9, Firefox, Chrome, Safari sau iOS.

Daca sunteti ingrijorat in ceea ce priveste cookie-urile generate de site-urile terte ale platformelor publicitare, le puteti dezactiva prin utilizarea directa a optiunii „Your Online Choices” aferenta fiecarui site.

Pentru informatii suplimentare, va rugam sa ne contactati la adresa de email info@academiademediu.ro.

Coșul tău